PERSONLIG CYKELCOACH ONLINE

Ska du cykla ett längre motionslopp som t.ex. Vätternrundan eller Siljan Runt 2021? Känner du dig osäker på hur du ska träna och förbereda dig på bästa sätt inför denna utmaning? Då har du kommit rätt.

Att cykla något av de längre motionsloppen är en utmaning som ställer stora krav på kroppen och därmed på hur man förbereder sig. Det är mycket att tänka på: hur ska man träna på bästa sätt och hur lägger man upp träningen, både långt i förväg och när det börjar närma sig? Hur anpassar man träningen efter sina egna förutsättningar och mål? Hur ska man tänka kring kosten? Och vad händer om mina förutsättningar eller mål ändras, hur planerar jag då om på bästa sätt för bästa möjliga utfall?

Oavsett var du står idag och vilka mål du har så kan jag hjälpa dig med detta. Jag finns vid din sida (online) och hjälper dig från det att du påbörjar din resa tills dess att du når målet! 

Såhär kommer det att fungera:

Startkonsultation

Vi diskuterar och går igenom allt som är relevant för detta projekt. Din fysiska status, dina förutsättningar, dina mål. Din möjligheter till träning, båda vad gäller tid och utrustning. Något beroende på din status och träningshistorik kommer jag att be dig att genomföra fysiska tester som indata till min planering.

Planering

Därefter lägger jag upp planeringen för din träning och hur coachingen ska ske. Jag väljer verktyg och träningsplattformar efter behov och ambitionsnivå. Jag skapar en långsiktig planering (som sträcker sig fram till loppet i juni som kommer att vara ganska grov eftersom den kommer att behöva anpassas vartefter träningen fortskrider och du gör framsteg) och en detaljerad planering för den närmaste framtiden. När detta är gjort hörs vi av igen och jag presenterar upplägget och anpassar det om det finns behov av detta.

Planeringen anpassas löpande efter dina framsteg och eventuellt förändrade ambitioner – alla förändringar och eventuella omplaneringar ingår, och det finns inget “maxtak” på detta eller på antal konsultationer (vilket annars är det vanliga vid liknande upplägg).

Uppföljningar

Vi följer löpande upp dina framsteg genom att jag ber dig genomföra noggrant specificerade tester och delge mig resultaten. Beroende på vad testerna visar kan vi också anpassa planeringen.

Verktyg

Jag jobbar med olika verktyg och plattformar beroende på behov och användningsområde. Följande kan ingå:

  • Nutrition Data. En plattform som du kan använda på webben och i telefonen. För både kost och träningsplanering och kommunikation.
  • VSee – en säker plattform för videokonsultationer. Även denna applikation körs via webben eller en app på telefonen.
  • Coach4Pro – en avancerad plattform för coaching från “dag till dag”. Finns också både på webben eller som app (eller båda).

Varför Equilibro Fitness?

Jag som står bakom Equilibro Fitness är licensierad Personlig- och medicinsk tränare, kostrådgivare och träningsinstruktör. Mitt specialintresse är landsvägscykling som jag har hållit på med sedan 1999, och jag har själv cyklat många lopp, bl.a. nio Vätternrundor hittills; ensam, i mindre grupper och i stora grupper, samt ett ganska stort antal andra cykellopp. Jag har även tidigare coachat ett antal cyklister runt olika lopp. Sammantaget gör det mig väl rustad att hjälpa dig, oavsett bakgrund och förutsättningar, runt något av våra längre cykellopp!

Sammanfattningsvis

Det genomgående temat för detta upplägg är det personliga och det dynamiska. All planering och allt genomförande utgår från dina behov och dina mål, och dessa kan förändras under resans gång – och då anpassar jag upplägget till detta utan ta mer betalt. Jag finns med hela vägen, jag planerar, jag stödjer och jag anpassar – och du är den som tränar: ute, kanske i gymmet och på cykeln!

Vill du veta mer eller beställa?

Kontakta mig här: kontaktformulär.

Pris

Ordinarie träningsperiod är från och med 1:a februari 2021 till den 10:e juni 2021. Kostnaden för detta är 2 995 kr inklusive moms som faktureras som ett engångsbelopp (kontakta mig för ev. andra betalningslösningar). Vanliga villkor inkl. ångerrätt gäller, se villkoren här.

Om du vill starta coachingen senare än 1:a februari, kontakta mig (kontaktformulär) för anpassat upplägg och prisuppgift.

Välkommen med dina frågor eller din beställning!

// Mikael Lewerth, Equilibro Fitness

Fitness is not a destination, it is a way of life.